Barion Pixel nuuvella

Az inzulinrezisztencia és Én

Tinédzser korom óta imádom a biológiát és azon belül az emberi test lenyűgözően komplex rendszerét. Ez az imádat idővel összefonódott mindennel, ami számomra fontos, vagy valaha fontos volt. 
Tudniillik, hogy az egészséges étkezés és életvitel már a biológia előtt is felért egy nagy szerelemmel számomra. Persze mindezt fokozta az is, hogy gyermekkorom óta küzdök (lassan már csak küzdöttem :) ) túlsúllyal, azonban, a megfelelő tudás nélkül rengeteg hibába estem bele, miközben szabadulni próbáltam a felesleges kilóktól. Ez pedig lássuk be, nem segített. Amit csak lehetett kipróbáltam "diéta" címszó alatt, viszont a várt eredményt ezidáig nem sikerült tartósan elérnem. 

Persze hatalmasat fordult velem a világ, amikor 2020 nyarán több klinikai vizsgálat eredménye támasztotta alá, hogy inzulinrezisztens vagyok. Le voltam döbbenve ugyan, de mindez végre a helyére illesztette a kirakós utolsó, hiányzó kis darabkáit a "Miért nem tudok lefogyni?" kérdésben. Mondhatni, ez volt a kulcs a zárhoz.

Itt persze nem érhet véget a történet, ugyanis ezen információ birtokában rengeteg tanulás, kutatás következett, hogy végre ne csak külön egy kulcs és egy zár álljon rendelkezésemre, hanem a sok-sok évnyi próbálkozás után ott állhassak a nyitott ajtó előtt. Persze ennyi veszteglés után - talán mondanom sem kell - páros lábbal rúgtam be azt a vaskaput, úgy, hogy majd' kitört a helyéről...

Hogy miért is mesélek Neked minderről? A célom, hogy a tudásom legfontosabb pilléreit tovább adhassam, megoszthassam mindazokkal, akiknek szüksége van rá!

Téged is érdekel a téma? Oldalamon összegyűjtöm Neked a legfontosabb ismereteket, hogy Te is elindulhass a saját utadon. Persze elsősorban nem a magazinok által írt információk alapján! A tudomány azért van, hogy az emberiség hasznát vegye! Természetesen mi is így cselekszünk. Ne aggódj, nem lesz unalmas! Sőt, mi több, garantáltan be fog szippantani! A könnyed hangvételről pedig majd Én gondoskodom! 

Készen állsz?!
Nem sokára kezdünk!

Tetszett a történet?

0 0

Regisztrálj és olvasd Zsuppán Mercédesz 4 történetét!


  • 1261 szerző
  • 857 órányi történet
  • Reklámmentes olvasási élmény
  • Ingyenesen olvasható történetek
  • Napi szabadon olvasható merítés a Nuuvella Sunrise-on


Már van Nuuvella felhasználóm.

Zsuppán Mercédesz

Az inzulinrezisztencia és Én

Támogasd a szerzőt

A Nuuvellánál hiszünk abban, hogy az íróink közvetlen támogatásával hozzájárulhatunk ahhoz az anyagi biztonsághoz, amely mellett a szerző 100%-ban a munkájára koncentrálhat.

Az alábbi csúszkával be tudod állítani, hogy mennyi pénzzel kívánod támogatni Zsuppán Mercédesz nevű szerzőnket havi szinten. Ez az összeg tartalmaz egy 100Ft-os előfizetési díjat is, amelyért cserébe a szerző összes tartalmát korlátozás nélkül olvashatod a Nuuvellán.

600 Ft

Támogatom

Bejelentkezés / Regisztráció

Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz! Bónusz: regisztrált felhasználóként korlátok nélkül olvashatod a Nuuvella Sunrise aktuális számát!